Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové závitky plněné zeleninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Masové závitky plněné zeleninou - postup přípravy

Šťavnaté smažené karbanátky z mletého masa, které jsou uvnitř plněné lahodnou a voňavou zeleninou. To je dobrota, kterou se vám dnes chystáme představit a která si zaručeně dobude vaše srdce. I ti, kteří jinak zeleninu příliš v lásce nemají, si tyto plněné závitky oblíbí, protože jsou neobyčejně voňavé a lahodné. Skvěle budou chutnat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo prostě jenom s čerstvým zeleninovým salátem.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Na kamnech rozpalte pánev s trochou oleje a cibulku osmažte dozlatova.




Hlávkové zelí očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Oškrábejte mrkev, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a přidejte ji do pánve s cibulí a smažte je společně 2 až 3 minuty. Poté přidejte i pokrájené zelí a všechnu zeleninu na středním ohni za občasného míchání restujte 7 až 10 minut.

Papriku umyjte, odstraňte stopku, jadřinec i zbylá semínka a nakrájejte ji na kostičky. I ty pak přidejte na pánev se zeleninou. Dochuťte vše solí a mletým černým pepřem, zaklopte pokličkou a nechte podusit 2 až 3 minuty. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Mleté maso vložte do mísy a přidejte k němu velmi jemně pokrájenou cibulku. Můžete ji i rozmixovat mixérem. Přidejte strouhanku, vyklepněte vajíčko a podle chuti osolte a opepřete. Velmi dobře promíchejte a pak masové těsto trochu propracujte ručně. Lehce si pomoučněte pracovní plochu a vyklopte na ni masovou hmotu. Vytvarujte z ní podlouhlý válec, který rozdělte na 9 stejně velkých částí, ze kterých vyválejte kuličky.

Každou kuličku rozplácněte na placku a doprostřed položte asi dvě polévkové lžíce náplně. Tu pak zamotejte do masa a spoje dobře zamačkejte. Stejným způsobem zpracujte zbylé těsto i náplň.


Na talíř nasypejte trochu strouhanky a každý masový váleček v ní obalte.

Na kamnech rozehřejte pánev s vrstvou oleje a šišky smažte ze všech stran dozlatova.

Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů