Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kuřecí maso se sýrem a rajčaty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené kuřecí maso se sýrem a rajčaty - postup přípravy

Nakrájet a hodit do trouby. Takhle jednoduchý je recept, který vám dnes přinášíme. Díky tomu je více než vhodný pro začátečníky v kuchyni, kterým dodá radost a kuchařské sebevědomí. Je to totiž výsostná lahůdka, kterou nadchnete i své hosty.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na plátky a ty pak rozkrájejte na menší kousky, které vložte do hluboké misky. Očistěte cibuli, rozkrojte ji na poloviny a ty pak nasekejte na jemné kostičky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a když je horký, dejte na něj smažit pokrájenou cibulku, dokud nezesklovatí. Pak ji vyklopte z pánve do misky s kuřecím masem. Osolte a opepřete podle chuti a posypejte trochou červené papriky. Nakrájejte najemno svazek čerstvého kopru a přidejte ho do mísy s kuřecím masem.

2. KROK

Zapékací misku namažte trochou slunečnicového oleje, který rozetřete po celém vnitřním povrchu a vložte do misky masovou směs s cibulí a koprem. Do malé misky vyklepněte tři vajíčka. Nastrouhejte sýr na jemném struhadle a přisypejte ho do misky k vajíčkům. Nakonec přidejte tři polévkové lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu a vše důkladně promíchejte do jednolité směsi. Tou pak zalijte kuřecí maso v zapékací misce tak, aby důkladně pokryla celý povrch masa.

3. KROK

Rozkrájejte rajčata na kulaté plátky a rozmístěte je v pravidelných rozestupech na povrch sýrové vrstvy v zapékací misce. Tu pak vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte po dobu kolem 25 až 30 minut, dokud nebude maso úplně propečené, rajčata změklá a sýr krásně zlatavý.

4. KROK

Hotovou dobrotu nechte trochu zchladnout, rozkrájejte na porce tak, aby na každé bylo právě jedno kulaté rajče a podávejte s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky. A nezapomeňte na čerstvý zeleninový salát!
Dobrou chuť. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů