Čokoládový piškotový dort s mlékem - postup přípravy
Tento úžasný recept můžete využít hned dvakrát. Udělat z něj můžete samostatný dezert, ale také dort. Od běžných sušenek se liší svou sytostí. Očekávat můžete jemný, drobivý, voňavý a velmi chutný dezert, který nebudete muset ani zapíjet, protože je vláčný. Tento piškotový dort bude zajisté oblíbený u mnoha žen v domácnosti, stejně jako u jejich dětí.
Ingredience
Nejdřív dejte mouku, prášek do pečiva a kakao do samostatné mísy. Vše promíchejte.
Poté do jiné mísy dejte změklé máslo a přidejte hnědý cukr s vanilkovým cukrem. Do další misky si rozklepněte všechna vejce.
Začněte těsto šlehat mixérem. Postupně přidávejte vejce, aniž byste přestali šlehat.
Jakmile získáte homogenní hmotu, připravte kávu a nechte ji vychladnout. Tu následně nalijte do připravené hmoty a osolte. Vše znovu promíchejte.
Nyní do těsta dejte polovinu moučné směsi a 80 ml studeného mléka. Pokračujte v míchání, dokud nebude těsto dokonale hladké. Poté přidejte zbytek směsi a mléka. Vše znovu promíchejte.
Výsledkem bude hladké těsto. Vezměte plech a na jeho dno dejte pečicí papír. Těsto přesuňte do formy, zarovnejte stěrkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů a po dobu 50 minut.
Na konci zkontrolujte špejlí, jestli už je dort hotový. Nechte ho vychladnout ve formě, poté jej ozdobte čokoládovou polevou a nasekanými ořechy.