Nejlepší česneková pomazánka se sýrem - postup přípravy
Chystáte pro svou rodinu či přátele chutné pohoštění a přemýšlíte nad tím, jakou pomazánku zvolit? Pak zkuste tu z česneku a strouhaného tvrdého sýra. Bezpochyby potěší kdejakého strávníka. Vaše chlebíčky nebo jednohubky dokonale doplní. Hosté se budou dozajista oblizovat až za ušima.
Ingredience
Nejprve si do větší misky najemno nastrouhejte tvrdý sýr dle výběru (nejchutnější bude ten, který má vyšší obsah tuku).
Pak k němu přidejte prolisované stroužky česneku, najemno nasekanou šalotku (může být i klasická žlutá cibule), pomazánkové máslo, osolte, opepřete dle chuti a důkladně vše lžící promíchejte, abyste získali homogenní směs. Vaše pomazánka je nyní hotová. Před nanášením na pečivo je vhodné nechat ji vychladit v lednici.
Chlazenou česnekovou pomazánku navrstvěte v dostatečném množství na pokrájenou veku, nebo čerstvou bagetku. Podávejte například s hroznovým vínem překrojeným na půlku, nebo pokrájenými cherry rajčátky. Hodit se však bude i salátová okurka, která je v kombinaci s česnekem a sýrem neodolatelná. Kromě toho i skvěle vypadá.
Pakliže si budete chtít pomazánku ozvláštnit, nasypte do ní ještě jemně strouhanou libovou šunku, nebo dochuťte čerstvé bylinky typu jarní cibulka, pažitka, či petrželka. O něco málo chutnější chlebíčky a jednohubky připravíte, když místo pomazánkového másla použijete to klasické změklé a pečivo potřené směsí ještě v troubě na pět minut necháte zapéct. To je křehká a vláčná dokonalost.
Dobrou chuť!