Kokosové rohlíčky tak, jak je děláme doma - postup přípravy
S blížícími se Vánoci mnoho hospodyněk řeší, co dobrého upeče na sváteční stůl. Kromě klasických vanilkových rohlíčků, ořechů, pracen a lineckých koleček tak můžete vnést do svých chutí trochu svěžího větru. Připravte si křehké kokosové rohlíčky máčené v čokoládě, které se jen rozplývají na jazyku.
Ingredience
Nejprve si do mísy prosejte hladkou mouku přes jemné sítko. Pak k ní přisypte i trochu soli, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, kokosové vločky, vajíčko a změklé máslo. Ze všech ingrediencí vypracujte ideálně rukama hladké, nelepivé a homogenní těsto. To pečlivě zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice na půl hodiny chladit.
Po třiceti minutách vyjměte kokosové těsto z lednice a rozdělte ho na asi čtyřicet až padesát stejně velkých kousíčků. Z každého kusu těsta vytvarujte vzhledný rohlíček. Cukroví pak vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby asi na deset minut při 170 °C. Upečené rohlíčky vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. Můžete je rovněž obalit v moučkovém cukru, nebo jím cukroví posypat.
V konečné fázi kokosové rohlíčky máčejte v rozpuštěné mléčné čokoládě, použít lze samozřejmě i tu hořkou. Můžete je polévat celé, nebo jen z půlky. Po zatuhnutí čokoládové polevy uložte cukroví ideálně do krabice a uskladněte na suchém a chladnějším místě. Vánoce budou s těmito sladkostmi dokonalé.