Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na malinové makronky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Recept na malinové makronky - postup přípravy

Překvapte své blízké a upečte letos tak trochu netradiční cukroví v podobě malinových makronek. Jsou neuvěřitelně křehoučké a doslova se rozplynou na jazyku, když je ochutnáte. Jejich příprava není nijak složitá. Hotové je budete mít raz dva. Makronky se budou na svátečním stole skutečně vyjímat už jen pro svou krásnou barvu.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve se pusťte do těsta. V míse si propojte mandlovou moučku spolu s moučkovým cukrem. Poté si v jiné misce vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky a postupně do nich zakomponujte i krupicový cukr.




Nakonec suché a tekuté suroviny propojte pomocí metličky nebo mixéru na nižší stupeň. Také můžete přidat trochu růžové potravinářské barvy.

V této fázi si zapněte troubu a předehřejte ji na 150 °C. Dále si těsto z bílků a mandlové moučky navrstvěte do cukrářského sáčku s hladkou špicí a nastříkejte na plech vystlaný pečícím papírem kolečka, která by měla mít průměr cca 2,5 až 3 cm. Množství těsta by vám mělo vystačit na dva až tři velké plechy. Připravené těsto vložte do trouby a pečte asi deset minut při 150 stupních Celsia.


Mezitím si připravte malinovou náplň. V malém rendlíku si povařte čerstvé maliny s moučkovým cukrem, aby vám vznikla homogenní směs. Ovoce se tak postupně zcela rozvaří. Poté směs přeseďte přes sítko, abyste se zbavili semínek.

Nyní si vyšlehejte v misce mascarpone se změklým máslem a zakomponujte do krému i propasírované rozvařené maliny. Náplň je vhodné před použitím zchladit v lednici. V konečné fázi pomažte upečené makronky malinovým krémem a slepte.

Malinové makronky by měly být uskladněné nejlépe v chladném a suchém prostředí (v krabici). Je doporučované je péct nejdříve čtyři až pět dní před svátky, rychle se totiž kazí. Takto můžete připravit makronky jakékoliv chuti, nejen ty ovocné.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů