Nadýchaný jogurtový dort bez mouky - postup přípravy
Ohromte své hosty zdravější alternativou dezertu, která neobsahuje mouku a skvěle chutná. Nadýchaný jogurtový dort připravíte rychle a zvládnou to i začátečníci.
Základ
Na posypání
Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte kypřicí prášek do pečiva s kukuřičným škrobem a řeckým jogurtem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli do tuhého sněhu, který do žloutkové směsi opatrně vmíchejte. Vzniklé těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 30 minut.
Po půl hodině snižte teplotu na 140 °C a pokračujte v pečení dalších 10 minut. Po upečení nechte nadýchaný jogurtový dort vychladnout v troubě a servírujte ho nakrájený na kousky, posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cuisine Simple