Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňový bramborák s jogurtovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Dýňový bramborák s jogurtovým dipem - postup přípravy

Dýňový bramborák je zdravější a výživnější alternativou k tradičnímu receptu z brambor. Má příjemně nasládlou chuť, kterou ocení všichni milovníci dobrého jídla.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Základ

Na smažení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z dýně odkrojte stopku, odstraňte jádřinec a oloupejte ji. Poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s jogurtem, vejci, solí, muškátovým oříškem a pepřem. 

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva, nahrubo nastrouhaným sýrem a olejem. 

Tip: Suché ingredience před použitím prosejte. Díky tomu ve směsi nevzniknou hrudky.

3. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a rozprostřete v ní těsto. Pánev přikryjte pokličkou a bramborák smažte přibližně 2–3 minuty, dozlatova. Poté ho obraťte a smažte další minutu.

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít těsto. 

4. KROK

Nyní připravte dip. V misce smíchejte nasekaný kopr s jogurtem, majonézou a špetkou soli. 

Tip: Dýňové bramboráky servírujte nakrájené na kousky společně s dipem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů