Dýňový bramborák s jogurtovým dipem - postup přípravy
Dýňový bramborák je zdravější a výživnější alternativou k tradičnímu receptu z brambor. Má příjemně nasládlou chuť, kterou ocení všichni milovníci dobrého jídla.
Základ
Na smažení
Dip
Z dýně odkrojte stopku, odstraňte jádřinec a oloupejte ji. Poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s jogurtem, vejci, solí, muškátovým oříškem a pepřem.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva, nahrubo nastrouhaným sýrem a olejem.
Tip: Suché ingredience před použitím prosejte. Díky tomu ve směsi nevzniknou hrudky.
Na pánvi rozpusťte máslo a rozprostřete v ní těsto. Pánev přikryjte pokličkou a bramborák smažte přibližně 2–3 minuty, dozlatova. Poté ho obraťte a smažte další minutu.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít těsto.
Nyní připravte dip. V misce smíchejte nasekaný kopr s jogurtem, majonézou a špetkou soli.
Tip: Dýňové bramboráky servírujte nakrájené na kousky společně s dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny