Studené omáčky - postup přípravy
Bez studených omáček a dipů by to zkrátka nešlo. Skvěle totiž doplňují chuť daného pokrmu. Kromě proslulé tatarské omáčky a kečupu existují i další chutné směsi. Inspirujte se jednou z nich a překvapte své chuťové pohárky něčím ojedinělým.
Andaluská omáčka
Houbová omáčka
Řepná omáčka
Česneková omáčka
Andaluská omáčka
Všechny suroviny důkladně promíchejte a vytvořte fantastickou omáčku, která se bude hodit zejména ke kuřecímu masu.
Houbová omáčka
Nejprve si jemně nakrájejte vařené houby, pak je v misce promíchejte se všemi zbylými ingrediencemi a skvostná omáčka je na světě! Hodit se bude třeba k hovězímu masu.
Řepná omáčka
Vařenou řepu oloupejte a nastrouhejte do misky nahrubo, poté ji promíchejte s majonézou, smetanou, jemně nasekanou cibulkou, křenem a okurkou. Tato omáčka se bude vyjímat například s drůbežím masem.
Česneková omáčka
Všechny ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu do hustější pěny. Před podáváním k pokrmům omáčku vychlaďte v lednici. Hodit se bude zejména k vepřovému.