Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný salát z cuket, rajčat a paprik

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nakládaný salát z cuket, rajčat a paprik - postup přípravy

Hledáte rychlý a jednoduchý tip na lehký letní předkrm? Pak pro vás máme tento cuketový salát s rajčaty a paprikou. Výborně v horkých dnech osvěží i díky sladkokyselému nálevu. Přidanou hodnotou tohoto pokrmu je i to, že díky němu doplníte potřebnou dávku vitamínů a minerálů. A když salát i zavaříte, vydrží vám až do zimy!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve se pusťte do omývání paprik a rajčat. Oba druhy zeleniny zbavte stopek, u paprik ještě navíc semínek a pokrájejte na stejně velké kousky. Následně si oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek prolisujte. Nakonec si rozpalte na plotně litinovou pánev s trochou slunečnicového oleje a všechnu připravenou a nakrájenou zeleninu do ní vhoďte.

Přidat můžete i čerstvou petrželku, či jiné bylinky dle preferencí (vhodná je například i pažitka, nebo kopr). Všechny ingredience promíchejte vařečkou a restujte do změknutí. Mezitím si omyjte cukety a nakrájejte je na kostičky, přidejte po chvíli k restované zelenině do pánve a dál restujte. Směs ze zeleniny na závěr ochuťte solí, cukrem a povařte asi půl hodiny pod poklicí. Po třiceti minutách zalijte salát ještě octem, propojte všechny chutě vařečkou a odstavte z plotny.





Hotový salát z cuket, rajčat a papriky ještě teplý navrstvěte do sterilizovaných a suchých sklenic a pečlivě zavíčkujte. Postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovávejte v chladu a temnu.

Pokud zeleninu otevřete, měli byste ji co nejdříve zkonzumovat. Salátek se hodí nejen k letnímu předkrmu, ale i jako příloha k různým druhům masových pokrmů. Tuto zdravou pochoutku si zamiluje celá vaše rodina. Pokud budete salát skladovat správným způsobem, vydrží vám poměrně dlouhou dobu, třeba až do sychravých měsíců, kdy vás ochrání před různými nemocemi. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů