Nepečené jahodové stromečky - postup přípravy
Jako každý rok celá řada hospodyněk připravuje mnoho druhů cukroví. Nejtradičnější je v našich končinách samozřejmě linecké, vanilkové rohlíčky, nebo třeba pracny. Co si však letošní svátky ozvláštnit? S jahodovými stromečky budou vaše Vánoce zdravější a pestřejší.
Ingredience
Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Poté ji obarvěte zeleným potravinářským barvivem a promíchejte. Nyní si očistěte čerstvé jahody a umístěné na špejli nebo párátku je máčejte v připravené čokoládové polevě.
Tu nechte následně ztuhnout. Vhodné je máčené jahody umístit přímo na sušenku, která bude sloužit jako podklad. Ještě předtím však na její povrch naneste trochu glazury, aby ovoce drželo.
V další fázi vytvořte po celé ploše obalené jahody pár bodů, které budou simulovat vločky sněhu. Na povrch lze umístit i čokoládovou hvězdičku. Cukroví dejte tuhnout do lednice alespoň na hodinu.
Až stromečky ztuhnou, podávejte je například s šálkem kakaa, čaje, nebo i svařáku a grogu. Tohle cukroví oslní i ty největší kreativce. Dozdobit jej můžete ve výsledku jen podle své fantazie. Přejeme vám dobrou chuť.
Tip na závěr: Banánové kuličky
Pokud vás nadchla myšlenka ovocného cukroví a máte doma banány, můžete vyzkoušet i následující tip. Banánové kuličky zachutnají všem. Potřebovat budete:
- 1) čerstvé banány: 2 až 3 ks
- 2) dětské piškoty: 1 malé balení
- 3) čokoládovou polevu: 2 balení
- 4) strouhaný kokos: 1 sáček
Banány nakrájejte na kolečka a umístěte je mezi dva piškoty. Pak ovocný „sendvič“ namočte do rozpuštěné čokoládové polevy a obalte v kokosu. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte. Uskladnění je vhodné rovněž v chladu. Dobré je kuličky z banánů co nejdříve zkonzumovat.