Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kroupoto s masem, cibulí a mrkví

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kroupoto s masem, cibulí a mrkví - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na netradiční, avšak snadný pokrm, vyzkoušejte kroupoto s masem, cibulí a mrkví. Před servírováním ho stačí jen lehce posypat čerstvou petrželkou.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje osmahněte propláchnuté kroupy po dobu asi 4 minut a občas je promíchejte.

2. KROK

Mezitím si nakrájejte maso a cibuli na malé kostičky. Na jinou hlubokou pánev nalijte olej a maso nechte zatáhnout. Poté přidejte cibuli a orestujte ji do zlatova po dobu asi 3 minut.

3. KROK

Mrkev očistěte a nakrájejte ji na tenké proužky, poté ji přidejte k masu. Směs dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a vše pečlivě promíchejte.

4. KROK

Ke směsi masa a zeleniny přidejte orestované kroupy, zalijte je vodou a pánev přiklopte poklicí. Kroupoto vařte po dobu 30–⁠40 minut.

5. KROK

Hotové kroupoto ihned servírujte. Před podáváním ho můžete posypat čerstvě nasekanou petrželkou.

6. KROK

Tip: Místo vody zalijte kroupy vývarem a přidejte k nim hrst sušených hub. Celý pokrm tak dostane lepší a výraznější chuť.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Strana_Kulinarii

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů