Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový zákusek plný smetany a čokolády

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Krémový zákusek plný smetany a čokolády - postup přípravy

Milujete krémové zákusky, které se rozplývají na jazyku? To nejste určitě sami. I my takové dezerty milujeme. Dnes vám představíme jednoduchý recept na krémový moučník, který ocení nejen vaše rodina, ale i každá návštěva, která vám zazvoní u dveří. Zvládnete jej připravit, i když nejste žádný odborník na pečení.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:

Rozšlehejte vejce a cukr, přidejte smetanu, mouku, prášek do pečiva a mléko. Znovu vše řádně prošlehejte, dokud vám nevznikne husté těsto. Nalijte jej do pekáče 23 × 23 cm vyloženého papírem na pečení a pečte asi 25 minut při 180 ° C. Po upečení potřete trochou mléka.




Pokračovat budeme s přípravou krému. Rozšlehejte vaječný žloutek, cukr, vanilkovou esenci a mléko. Poté pomalu přisypejte mouku a pokračujte v míchání. Krém dejte do hrnce a ten postavte na sporák. Za stálého míchání jej na mírném plameni vařte, dokud nezhoustne. Do horké náplně vmíchejte čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí a nespojí s krémem. Na závěr přidejte máslo a prošlehejte do hladka.


Jakmile máte upečený korpus, nechte jej při pokojové teplotě vychladnout. To samé udělejte i s krémem. Jakmile mají oba pokojovou teplotu, natřete krém na korpus a dejte dezert odležet do lednice. Připravte si polevu ze smetany a čokolády a na závěr celý dezert přelijte. Opět jej nechte ztuhnout a můžete krájet. Dezert je slavnostnější než běžný moučník, který si připravujete ke kávě. Hodí se zejména na rodinné oslavy nebo pro návštěvy.

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů