Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zmrzlina s pár přísadami, které děti neodolají

4,2
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí zmrzlina s pár přísadami, které děti neodolají - postup přípravy

Domácí zmrzlinu milujeme všichni. Velkou výhodou je, že je levná, jednoduchá, rychlá a můžete si ji dochutit podle svého. Kupované zmrzliny jsou příliš sladké a drahé. Zejména během léta přitom zmizí velmi rychle a musíte znovu do obchodu pro nový kelímek s touto sladkou pochoutkou. Díky domácí přípravě si ale můžete udělat takovou příchuť, kterou sami chcete a můžete experimentovat, jak jen budete chtít. Navíc můžete do procesu zapojit i své děti.

Velkou výhodou a velmi dobrou zprávou je, že na výrobu této zmrzliny budete potřebovat pouhých pět ingrediencí. To se pochopitelně týká základních surovin, které budete potřebovat pokaždé. Další se týkají jednoduše toho, co budete chtít sami přidat. Ať se bude jednat o kakao nebo ovoce, můžete zvolit, cokoli jen máte rádi. Dnes se podíváme na základní recept, který bude mít příjemně krémovou, mléčnou příchuť.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Není na tom nic složitého a přípravu zvládnou i malé děti. Můžete je proto začlenit do výroby, díky čemuž jim bude zmrzlina chutnat ještě více. V první řadě na mírném ohni svařte mléko. Přidejte máslo a promíchejte.

2. KROK

Poté v samostatné misce smíchejte cukr, škrob, žloutky a trochu horkého mléka. Míchejte, dokud hmota nebude dokonale hladká. Jakmile se to stane, můžete postupovat dále, čímž se přiblížíte ke konci výroby domácí zmrzliny.

3. KROK

Tuto směs nalijte do mléka, které jste vařili na sporáku. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hustý a homogenní krém. Nakonec misku stáhněte z ohně a krém nalijte do formiček nebo formy, kterou dáte na několik hodin do mrazáku.

4. KROK

Poté ji můžete vyzkoušet a uvidíte, jak bude lahodná a jemná. Doporučujeme první pokus udělat podle receptu a poté můžete přidávat chutě, které máte nejraději a experimentovat. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů