Plněné papriky s kuřecí směsí - postup přípravy
Již dávno neplatí pověra, že zdravá jídla nejsou ani zdaleka chutná. Tento recept tuto tezi rozhodně vyvrací. Plněné papriky s kuřecí směsí jsou ze své podstaty vlastně velmi lehkým pokrmem, s kterým uděláte radost malým i velkým. A zvládne ho připravit i začátečník, což se cení.
Ingredience
Nejprve si omyjte všechny papriky a opatrně očistěte od stopek a semínek, abyste získali celistvé půlky. Nyní i k ruce vezměte pekáček a ten vymažte olejem. Do něj pak vyskládejte půlky paprik, překryjte alobalem a dejte péct do trouby na čtvrt hodiny při 200 °C.
Mezitím si oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a osmahněte na troše másla dozlatova. Také přidejte po chvíli očištěné a nadrobno pokrájené žampiony, osolte dle libosti a opékejte zeleninu po dobu sedmi až deseti minut.
Posléze přichází čas na to, nakrájet kuřecí prsa na menší kostky. Ty rovněž osmahněte ze všech stran na pánvi spolu s žampiony.
Na závěr směs dochuťte mletým pepřem, zakápněte zakysanou smetanou, hořčicí a dobře promíchejte.
Po asi čtvrt hodině vyjměte z trouby pečené papriky, odstraňte alobal, naplňte je připravenou kuřecí směsí se žampiony a posypte strouhaným tvrdým sýrem (eidam, čedar, nebo ementál). Následně zapékejte dalších sedm minut.
Podávejte teplé třeba s dipem ze zakysané smetany. Přikusovat k jídlu můžete ovšem i oblíbené pečivo. Chutné budou i vařené brambory máslem maštěné či bramborové pyré. Přejeme vám dobrou chuť.