Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná se šunkou, sýrem a vejci

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Sekaná se šunkou, sýrem a vejci - postup přípravy

Už vás nudí klasická sekaná? Potom pro vás máme velmi kreativní recept, díky kterému připravíte opravdovou lahůdku. Mleté maso dokonale vynikne se šunkou, smetanovým sýrem a vejci. Vyzkoušejte tento pokrm a budete unesení!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si najemno nakrájíte loupanou cibuli a v míse ji promícháte spolu s mletým masem a lisovanými česnekovými stroužky. Také nezapomeňte přidat sůl, mletý pepř, dvě vejce a strouhanku. Ze všech surovin vypracujte homogenní masové těsto.




Kompletace netradiční sekané a její pečení v troubě

Z hotového masového těsta vytvarujte šišku (sekanou) anebo mleté maso naneste do formy na srnčí hřbet. Do povrchu masa zatlačte menší sklenici a důlek vystelte nejprve šunkou.

Pak do něj naneste smetanový sýr a ten překryjte tím tvrdým plátkovým. Nakonec ještě rozklepněte na sýr tři vajíčka, mírně posolte a dejte zapékat do trouby na cca 45 minut při teplotě 180 °C.

Servírování netradiční sekané se šunkou, smetanovým sýrem a vejci

Upečenou masovou sekanou se šunkou, smetanovým sýrem a vejci vyjměte z trouby, nechte mírně zchladnout a podávejte třeba s bramborovou kaší, vařeným bramborem anebo s čerstvým pečivem typu chléb, bageta, rohlík a podobně.

Hodit se bude k porci i čerstvá zelenina či ta nakládaná. Ochutit sekanou je možné taktéž studenými omáčkami (např. sladký a pálivý kečup, hořčice, tatarka). Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů