Recept na šťavnaté kuřecí kousky s ananasem - postup přípravy
Recept jako z pravé restaurace – kousky kuřecích prsou s ananasem. Tímto pokrmem zaručeně nic nepokazíte a lahodit bude určitě nejednomu gurmánovi. Toto jídlo se skvěle hodí na lehké letní obědy, ale i jako sváteční či narozeninové menu. Navíc nezabere příliš mnoho času a není ani náročné na přípravu a použité ingredience.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a lehce rozklepejte. Dle chuti osolte a opepřete z obou stran a rozložte rovnoměrně na plech nebo pekáč. Poté posypte jednou lžící pšeničné mouky.
Ananas z konzervy nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na kuřecí prsa.
V misce smíchejte vejce, zbývající mouku, zakysanou smetanu a ananasový sirup. Přidejte špetku soli a vše pořádně promíchejte.
Kuřecí prsa na plechu podlijeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.
Plech s masem vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně půl hodiny. Maso nesmí být tvrdé, ale ani suché. Díky podlití ananasovou směsí bude hezky šťavnaté a vláčné.
Pokud máte rádi ostřejší varianty jídel a rádi experimentujete, můžete do tohoto receptu přidat malé množství chilli. Vznikne tím velmi nezvyklá sladko-pikantní chuť.
Maso na tento způsob je nejlepší servírovat s rýží. Před podáváním jej můžete ozdobit plátkem ananasu nebo lístkem bazalky.