Šťavnatý řízek Cordon Bleu v bylinkové verzi

ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Šťavnatý řízek Cordon Bleu v bylinkové verzi - postup přípravy

Už máte dost klasických řízků? Potom vsaďte na skvostné Cordon Bleu. Plněné kuřecí prso se sýrem zachutná celé vaší rodině. Připravte si dokonalý oběd nebo večeři, na který budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

Nejprve si připravte směs na obalování. Strouhanku smíchejte se solí, pepřem, pokrájenou čerstvou petrželkou. Poté v jiné misce rozšlehejte vejce a mírně osolte. Nyní si poklepejte kuřecí prsíčka přes potravinovou fólii, abyste získali prostorný plát. Ten okořeňte solí a mletým pepřem. Posléze do něj vložte plátek sýra a šunky. Maso přeložte, důkladně přitiskněte rukou a obalte řízek v hladké mouce, ve vejcích, a nakonec v kořeněné strouhance.

Obalená kuřecí prsa smažte následně v rozpáleném másle dozlatova z obou stran. Pokrm dokončete v troubě (teplota 180 °C a doba propékání se odhaduje na pět minut). Podávejte například s bramborovou kaší, vařeným bramborem, hranolky, kroketami. Hodit se budou i studené ochucovací omáčky jako jsou tatarka a kečup.




Do kuřecích řízků Cordon Bleu můžete samozřejmě dle libosti vložit cokoliv, co máte rádi (zeleninu, jiné uzeniny nežli šunku). Hodit se bude do pokrmu kromě tvrdého sýra i niva, roquefort, kvalitní mozzarella nebo třeba máslo s nasekanými čerstvými bylinkami (pažitkou, bazalkou a podobně). Milovníci pikantních chutí pak mohou použít k dochucení strouhanky na obalování masa i mleté chilli.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 239 hlasů
Nahlásit chybu
67 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Kynuté bochánky s meruňkovou zavařeninou a pudinkem
0 hlasů
90 minut
25 minut
Bezmasá jídla
Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem
0 hlasů
15 minut
90 minut
Bezmasá jídla
Smažená omeleta z instantních nudlí a sýrem
0 hlasů
10 minut
15 minut
Hlavní chody
Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou
0 hlasů
20 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty