Snadný a rychlý dort s piškoty - postup přípravy
V jednoduchosti je síla. To platí i u tohoto chutného dortu, kde kromě dalších několika ingrediencí hrají hlavní roli cukrářské piškoty. I díky nim není nutné zapínat troubu a dezert péct.
Základ
Krém
Ozdoba
Základem tohoto nepečeného piškotového dortu je kakao. To připravíte klasicky. Z mléka, které nalijete do hrnce a z kakaového prášku, který přidáte. Potom už stačí jenom míchat, dále zahřívat a čekat, až vznikne známý nápoj. Ten nechte povařit a poté chladit asi 15 minut.
Piškotový základ
Když je kakao hotové, vezměte cukrářské piškoty. Ty postupně namáčejte do kakaa a klaďte na dno pečicí formy o průměru 24 centimetrů. Ideální je formu vyložit potravinovou folií, která zajistí následnou lepší manipulaci. Namočené piškoty takto pokládejte jeden vedle druhého. Zaplňte jimi dno, a jednu vrstvu vyskládejte i do obvodu.
Příprava krému
Piškoty jsou na místě a vy můžete začít s krémem. Do mísy postupně přidejte vejce a cukr a vše ručně vyšlehejte na táhnoucí-se hmotu. K té postupně přidávejte mléko, dále také mouku a znovu důkladně promíchejte do struktury řídkého těsta. Nalijte do hrnce se zbytkem mléka a vložte na sporák.
Základ krému důkladně povařte. Až do doby, kdy začne houstnout a bude mít pudinkovou konzistenci. V tu chvíli do něho zamíří také bílá čokoláda a vanilkový cukr. Následně nechte odpočnout a vychladit po dobu jedné hodiny. Nyní přidejte povolené máslo, které zašlehejte robotickým šlehačem, a krém bude takový, jaký má být.
Dokončování dortu
Nyní krém jednoduše nalejte do připravené formy, která je vyložená piškoty. Použije se veškerý krém, který by měl dosahovat okrajů obvodových piškotů. Takto připravenou formu dejte do lednice na hodinu vychladit. Poté vezměte další cukrářské piškoty, již nenamáčené, a vyskládejte je po celé ploše tuhého krému. Vše zabalte do potravinové folie, lehce zmáčkněte a znovu vložte na hodinu do lednice.
Závěrečná finalizace
Dort je skoro hotový. Můžete ho vyjmout z formy a vybalit z folie. V míse si ušlehejte smetanu tak, aby vznikla nadýchaná a jemná šlehačka. Tu následně naneste po celé ploše dortu. Nahoru, ale i na strany. Potom postačí pár nadrcených sušenek, kterými dort posypete, a dokonalý nepečený dezert je hotový.