Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová norská polévka se zeleninou a tuňákem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Krémová norská polévka se zeleninou a tuňákem - postup přípravy

Jestliže patříte mezi milovníky originálních polévek, jednu takovou si můžete uvařit ze spousty zeleniny a tuňáka. Díky chilli papričce je navíc příjemně pikantní, můžete ji ale směle vynechat, pokud nemáte rádi ostrá jídla.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli a dejte ji smažit na olivovém oleji a másle. Přidejte na drobno nakrájený pórek, papriku, nastrouhanou mrkev a nasekanou chilli papričku. Vše smažte 7 minut. Pak přidejte na kostičky nakrájené brambory, přilijte 2 litry vody a nechte polévku 15 minut vařit.

2. KROK

Nakrájejte na plátky žampiony a dejte je smažit na troše oleje na 3 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek, vše smažte další 2 minuty a dejte obojí do polévky. Poté na pánvi orestujte kusy tuňáka, 2 minuty z každé strany. Dejte maso do polévky, přidejte dle chuti sůl, pepř a tymián a vařte dalších 15 minut.

3. KROK

V misce rozšlehejte smetanu se žloutkem. Přilijte k nim asi 2 naběračky vody z polévky, promixujte, nalijte směs do polévky a promíchejte. Na závěr vypněte plamen, nechte polévku 15 minut stát, přidejte nasekanou petrželku a servírujte.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů