Brambory plněné směsí s česnekem - postup přípravy
Už jste přejedení klasických příloh? Pak vyzkoušejte brambory plněné lahodnou směsí s česnekem. Takový pokrm můžete servírovat i na sváteční stůl. Jeho příprava není nijak složitá a zvládne ji i začátečník.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě oloupejte brambory a omyjete je tekoucí vodou. Posléze je překrojte podélně na půlky. Takto je dejte vařit do měkka ve větším hrnci.
Nyní si k ruce vezměte středně velkou mísu a vložte do ní změklé máslo, a to smíchejte se solí, mletým pepřem, loupaným a lisovaným česnekem, dvěma lžícemi zakysané smetany, nasekanou petrželkou a nahrubo strouhaným parmezánem. Získáte tak ve výsledku konzistenci jakési pomazánky.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
V další fázi si sceďte vařené brambory a položte je na plech vystlaný pečícím papírem. Jednotlivé porce pak pomažte dostatečným množstvím směsi s máslem a česnekem. Nakonec dejte brambory do trouby zapékat na 220 °C po dobu patnácti minut.
Servírování plněných brambor
Zapečené plněné brambory vyjměte po čtvrt hodině z trouby a ihned podávejte. Hodit se k nim bude například dip ze zakysané smetany a lisovaného stroužku česneku. Ochutit však pokrm můžete i tatarskou omáčkou, majonézou nebo kečupem. Skvělé budou brambory s náplní k jakémukoliv masovému steaku. Přejeme dobrou chuť.
Vytvořit můžete na brambory i jinou náplň
Kromě výše uvedených surovin je možné do náplně zakomponovat třeba i oblíbené uzeniny (nahrubo nastrouhanou libovou šunku, slaninu nebo klobásu). Pokrm bude chutný rovněž s jakýmkoliv jiným tvrdým sýrem. Hodit se bude i čedar nebo niva.