Domácí bagel sypaný sezamem - postup přípravy
Upečte si domácí bagel sypaný sezamem, vhodný k pomazánkám, salátům, polévkám i masovým pokrmům. Pečivo je nadýchané, příjemně křupavé a snadné na přípravu.
Těsto
Na vymazání
Na vaření
Na potření
Na posypání
Teplou vodu smíchejte s cukrem a sušeným droždím. Přidejte mouku se solí a vytvořte těsto.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.
Těsto hněťte 7 minut, poté ho vložte do mísy vymazané olejem, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte ho na 6 stejných částí, z nichž vytvořte bochánky. Ve středu každého z nich vytvořte prstem díru a kousky těsta vložte do vroucí vody smíchané s medem.
Bagely vařte 25 vteřin z každé strany. Poté je vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pomažte je směsí žloutku a mléka. Pokrm posypte sezamovými semínky a pečte ho v předehřáté troubě na 210 °C po dobu 20 minut.
Upečené bagely nechte vychladnout na chladící mřížce a poté je servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k předkrmům či hlavním chodům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Savor Easy