Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí bagel sypaný sezamem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Domácí bagel sypaný sezamem - postup přípravy

Upečte si domácí bagel sypaný sezamem, vhodný k pomazánkám, salátům, polévkám i masovým pokrmům. Pečivo je nadýchané, příjemně křupavé a snadné na přípravu.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Na vymazání

Na vaření

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplou vodu smíchejte s cukrem a sušeným droždím. Přidejte mouku se solí a vytvořte těsto. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

2. KROK

Těsto hněťte 7 minut, poté ho vložte do mísy vymazané olejem, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

3. KROK

Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte ho na 6 stejných částí, z nichž vytvořte bochánky. Ve středu každého z nich vytvořte prstem díru a kousky těsta vložte do vroucí vody smíchané s medem. 

4. KROK

Bagely vařte 25 vteřin z každé strany. Poté je vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pomažte je směsí žloutku a mléka. Pokrm posypte sezamovými semínky a pečte ho v předehřáté troubě na 210 °C po dobu 20 minut. 

5. KROK

Upečené bagely nechte vychladnout na chladící mřížce a poté je servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k předkrmům či hlavním chodům. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Savor Easy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů