Slaninová kapsa s kuřecím masem - postup přípravy
Slaninová kapsa s kuřecím masem je originální hlavní jídlo, které můžete servírovat samotné nebo se hodí k libovolné úpravě brambor. Recept je velice jednoduchý a není k němu potřeba nic než pár surovin a pečící plech.
Ingredience
Kuřecí prsa si nakrájejte na tenké plátky, které přes sáček naklepejte, aby maso bylo tenčí. Kuřecí maso si osolte, opepřete podle chuti a přisypte bylinky, jaké máte rádi.
Plátky slaniny uložte do kříže a do něho položte kuřecí plátek. Na kuřecí plátek naneste strouhaný sýr, jaký typ sýru záleží podle toho, co vám přijde k chuti, nebo máte doma, ale vhodný by byl třeba čedar či gouda. Kuřecí plátek pevně zabalíme do slaniny.
Hotovou slaninovou kapsu vložte na plech vyloženým alobalem, alobal proto, aby se maso hezky upeklo. Pečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů, zhruba 40 minut, záleží na tloušťce kuřecího masa, nicméně kuřecí se upeče celkem rychle.
Kuřecí kapsa je krásně šťavnatá díky slanině a táhnoucí sýr to všechno doplňuje do symfonii chutí.
Můžete podávat s krémovou bramborovou kaší, šťouchanými brambory či americkými brambory. Kapsu také můžete pro lepší chuť pokapat kečupem nebo barbecue omáčkou.