Měkké, nadýchané a chutné buchty ze speciálního těsta - postup přípravy
Měkké, chutné, nadýchané a neuvěřitelně vynikající klasické buchty. Vyrobte si je ve vlastní kuchyni ze speciální těsta, na které potřebujete jen základní suroviny. Příprava není vůbec složitá a celá vaše rodina si na nich zaručeně pochutná. K snídani jsou naprosto ideální, ale dobře poslouží také jako netradiční svačinka. Navíc je můžete s klidem nabídnout i návštěvám.
Těsto
Náplň
Na povrch
V teplém mléce rozpustíme droždí a směs asi na 15 minut odložíme. Po 15 minutách přidejte vejce, máslo, sůl, cukr a mouku a celou směs promíchejte do měkkého, elastického těsta, které se nelepí na ruce. Těsto rozdělte na 4 stejné části a pracovní plochu poprášenou moukou. Každý kus vyválejte válečkem na kolečka o tloušťce asi půl palce. Nakrájejte je jako pizzu na 8 stejných částí. Měli byste dostat 8 trojúhelníků.
Na dno každého trojúhelníku dejte náplň a těsto uzavřete. Získané koláčky dejte na plech kousek od sebe. Plech by měl být vymazaný olejem. Zakryjte ručníkem a nechte kynout asi 30 minut, než zdvojnásobí objem. Po té době buchty namažte rozšlehaným vejcem a ozdobte cukrem a mákem. Pečte po dobu 25 minut při teplotě 180 stupňů, dokud nezískají nádherný zlatohnědý odstín.