Krkovice s bramborami a cibulí - postup přípravy
Potřebujete zasytit početnou hladovou rodinu? Pak vsaďte na pokrm z jednoho pekáčku v podobě zapečené krkovice s cibulí a bramborami. Všichni se budou dozajista oblizovat a možná budou chtít i přidat! Taková je to dobrota!
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete cibuli a nakrájíte ji na menší kostky. Poté ji orestujte na troše slunečnicového oleje spolu s očištěnými a naplátkovanými žampiony. Postupně směs okořeňte solí, mletým černým pepřem a případně i sladkou mletou paprikou.
Nyní si pokrájejte vepřovou krkovici na stejně široké plátky a loupané i omyté brambory rovněž naplátkujte.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
K ruce si následně vezměte plech, vymažte ho důkladně změklým máslem a vyskládejte do něj v řadách střídavě plátky brambor a plátky krkovice. Obojí dobře okořeňte solí a mletým pepřem. Možné je použít i grilovací koření dle libosti. Dále si v misce smíchejte zakysanou smetanu s plnotučnou hořčicí a směsí maso i brambory rovnoměrně potřete.
Nakonec povrch zasypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem, překryjte plech alobalem a dejte jídlo zapékat do trouby na cca 30 až 40 minut při teplotě 180 °C.
Servírování zapečené krkovice s bramborami a cibulí
Upečenou krkovici s cibulí a bramborami vyjměte z trouby a ihned podávejte například se zeleninovým salátem, nakládanými okurkami nebo studenými omáčkami typu tatarka, majonéza, kečup a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.