Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelizovaný bůček na vietnamský způsob

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 57 minut

Karamelizovaný bůček na vietnamský způsob - postup přípravy

Karamelizovaný bůček podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatý a jednoduchý na přípravu. Příprava pokrmu vychází z tradičního vietnamského receptu.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno stejně jako stroužky česneku. Poté nakrájejte vepřový bůček na kostky a na pánvi s rozehřátým olejem je zprudka smažte přibližně 3 minuty.

2. KROK

Poté maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte přibližně 2 minuty cibuli, kterou následně zaprašte cukrem, který nechte zkaramelizovat – potrvá to přibližně 1 minutu.

3. KROK

Do pánve přidejte česnek s bůčkem, ingredience zamíchejte, ochuťte pepřem, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a vše smažte 1 minutu. 

4. KROK

Směs zalijte vodou, promíchejte ji a vařte pod pokličkou 50 minut, do měkka. 

Poznámka: Karamelizovaný bůček podávejte s omáčkou a vařenou rýží ozdobenou bylinkami. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů