Domácí vanilková zmrzlina s malinami - postup přípravy
Není nic lepšího v letních dnech, než se osvěžit lahodnou zmrzlinou. Ty kupované jsou obecně velmi dobré, ovšem v některých případech obsahují až příliš konzervantů. Připravte si zdravější a chutnější vanilkovou verzi v domácích podmínkách.
Ingredience
Začněte tím, že si v rendlíku se silnějším dnem smícháte vaječné žloutky spolu s cukrem a máslem.
Poté směs dejte na mírnější plamen a zahřívejte při stálém míchání. Měli byste dát pozor, aby se hmota nepřipálila. Pokud chcete tento proces zjednodušit, můžete použít i vodní lázeň. Dále do horké směsi vložte nasekanou bílou čokoládu, vanilkové cukry a důkladně propojte metličkou. Až bude krém homogenní, odstavte jej a dejte chladit do misky s ledovou vodou.
Mezitím si vyšlehejte do tuha studenou smetanu a postupně do ní začněte vmíchávat i zchladlou čokoládovou směs, kterou jste právě připravili.
Nakonec vše zakápněte citronovou šťávou, vsypte čerstvé anebo mražené maliny, promíchejte a máte hotovo.
Hmotu navrstvěte do uzavíratelné misky a dejte zamrazit ideálně přes noc do mrazáku.
Řádně zatuhlou domácí vanilkovou zmrzlinu s malinami vyjměte další den z mrazáku a konzumujte například ve tvaru kopečků.
Možné je připravit pro rodinu i pohár s čerstvým ovocem a oblíbenými sušenkami. Natěšení z něj budou zejména děti.
Přejeme vám dobré chutnání.