Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Eskymo košíčky s čokoládou a kokosem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Eskymo košíčky s čokoládou a kokosem - postup přípravy

Připravte si o Vánocích chutné eskymo košíčky podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, které zdobí kokos připomínající sníh. Tento recept připravíte za hodinku a pochutnávat si na košíčcích můžete po celé svátky.

Ingredience pro:
73 kusů
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a smíchejte je dohromady. Vytvořte těsto a nechte jej 2 hodiny odpočívat v lednici. Zatímco se těsto chladí, připravte si krém. 

2. KROK

V míse smíchejte máslo, vanilkový cukr, kokos, rum a Salko. Ingredience vyšlehejte do krému, který následně použijete na zdobení eskymo košíčků. Mísu s krémem zakryjte a dejte na chladné místo. 

3. KROK

Jakmile je těsto vychlazené, vyplňte jím jednotlivé košíčky, které ukládejte na připravený plech. Následně košíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po vychladnutí košíčky z forem vyklepněte.

4. KROK

Krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a krémem naplňte každý košíček. Poté dejte košíčky do lednice a nechte krém pořádně ztuhnout. 

5. KROK

Zatímco krém tuhne, ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu s máslem a košíčky v ní namočte. Na závěr všechny košíčky posypejte kokosem a můžete podávat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů