Plněné kapsičky z mortadelly - postup přípravy
Vyzkoušejte něco nového a neotřelého! Chuťovka v podobě plněných kapsiček z mortadelly vás dozajista osloví. Směs k plnění obsahuje samé skvělé ingredience, jako například brambory, mozzarellu a jarní cibulku. Upečte si dobrotu, která nemá obdoby ani konkurenci. Budete se oblizovat.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete brambory a opláchnete je vodou. Poté je pokrájejte na menší kousky a orestujte na troše olivového oleje dozlatova. V další fázi si očistěte a omyjte hlávkové zelí.
To následně nasekejte na jemné nudličky a přidejte k restovaným bramborám. Opékejte ze všech stran a duste i pod poklicí do změknutí.
Dokončování směsi k plnění a tvoření kapsiček z mortadelly
Až budou brambory i zelí měkké, přemístěte zeleninu do mísy a zde ji okořeňte chilli kořením, jemně nasekaným čerstvým koprem, solí a také přidejte kousky mozzarelly. Dále si k ruce vezměte plátky mortadelly a plňte je po lžících bramborovou směsí.
Nakonec dobře salám zabalte a jednotlivé porce kapsiček vyskládejte na plech vymazaný olejem a vysypaný trochou strouhanky.
Zapékání kapsiček z mortadelly a jejich konzumace
Kapsičky pečte v troubě po dobu cca 10 až 15 minut při teplotě 200 °C. Poté podávejte s oblíbenými dipy a studenými omáčkami (např. tatarka, kečup, majonéza, zakysaná smetana a podobně). Dopřát si tento pokrm můžete například ke svačince anebo i k rychlé rodinné večeři. Ocení ho ovšem i vaši hosté jako šťavnatou chuťovku na švédském stole. Přejeme vám dobré chutnání.