Piškotové řezy s želatinou z oblíbené limonády Fanta - postup přípravy
Máte rádi pomerančovou limonádu zvanou Fanta? Pak ji můžete zakomponovat i do vlastnoručně připraveného dezertu. Piškotové řezy s tvarohovou náplní a želé polevou s příchutí Fanty si zamilujete už po prvním soustu. Jsou jemné a rozplývají se na jazyku.
Korpus
Tvarohová náplň
Želé vrstva
Začněte tím, že si oddělíte žloutky od bílků. Posléze v míse vyšlehejte do pěny vaječné žloutky s cukrem a následně přisypte i kakaový prášek, prosátou mouku, kypřící prášek do pečiva a zalijte slunečnicovým olejem. Nakonec ještě do těsta zakomponujte metličkou bílkový sníh, který jste si důkladně vyšlehali.
Hotovou směs nalijte do plechu s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 25 minut při teplotě cca 180 °C. Po upečení vyjměte a nechte chladnout.
Nyní se spusťte do zhotovení krémové náplně. V míse si vyšlehejte nejprve měkké máslo s cukrem. Poté přidejte i tvaroh a máte hotovo.
Připravený krém naneste rovnoměrně na zchladlý piškotový korpus.
Poté dejte zákusek do lednice na cca dvě hodiny.
Až uplynou dvě hodiny a náplň dobře na korpusu ztuhne, pusťte se do želé polevy. Tu připravíte tak, že si odlijete asi 200 ml Fanty a v ní rozmícháte vanilkové pudinky v prášku. Zbytek limonády přivedete k varu. V momentu, kdy tekutina začne vřít, nalijete do ní pudinkovou směs a při stálém míchání vaříte, dokud nezhoustne.
Želé naneste ve výsledku na tvaroh natřený na korpusu a chlaďte v lednici další dvě hodiny.
Poté podávejte pokrájené třeba s šálkem kávy.
Přejeme dobrou chuť.