Lahodný cheesecake s ricottou a mascarpone - postup přípravy
Nejste zrovna nadšenci zdlouhavého pečení dezertů, buchet a koláčů? Pak připravte rychlou variaci, která stejně dobře potěší vaše blízké. Sušenkový cheesecake s ricottou, mascarpone a borůvkami je dokonalou lahůdkou, kterou budete milovat.
Korpus
Náplň
Začněte tím, že si rozmělníte sušenky dle výběru v mixéru najemno. Poté je v menší skleněné misce smíchejte s rozpuštěným máslem a ve vodní lázni přimíchávejte i vejce. Následně těstíčko navrstvěte do kulaté koláčové formy s pečícím papírem a uhlaďte lžící. Korpus dejte prozatím do lednice a pusťte se do přípravy krému.
Nyní si oddělte vaječné žloutky od bílků a z těch vyšlehejte ručním mixérem tuhý sníh. Pak do něj také zakomponujte sýr mascarpone a ricottu. V jiné misce si také rozmíchejte vaječné žloutky s moučkovým i vanilkovým cukrem a přidejte do směsi rovněž strouhanou citronovou kůru s hladkou moukou.
Nakonec propojte oba krémy dohromady a výslednou hmotu rovnoměrně navrstvěte na chlazený sušenkový korpus. Cheesecake zapékejte v tomto stavu po dobu 30 až 40 minut při teplotě 180 °C.
Až bude cheesecake upečený, vyjměte jej z trouby a naneste na něj ihned borůvkový džem (ten je možné mírně zředit vodou, pakliže je příliš hustý).
Po zchladnutí dezert naporcujte a podávejte s oblíbeným nápojem. Přejeme vám dobrou chuť.