Nepečený dort s malinami a smetanovým krémem - postup přípravy
Chcete nachystat pro oslavence překvapení v podobě lahodného narozeninového dortu, avšak nejste bůhví jací přeborníci v pečení? Pak vsaďte na nepečený dezert s malinami, smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Ten zvládnete levou zadní. Všichni se po ochutnání budou oblizovat!
Sušenkový korpus
Malinová vrstva
Smetanová vrstva
Poleva
Začněte nejprve tím, že si v mixéru rozmělníte máslové sušenky najemno. Poté k nim přidejte k vanilkový cukr, pomerančový džus a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujte homogenní těsto, které naneste do kulaté formy na koláč.
Také zahlaďte lžící a dejte do lednice tuhnout. V další fázi se pusťte do přípravy malinové vrstvy. V menším rendlíku si zahřejte mražené maliny spolu se 100 mililitry vody a cukrem.
Vařte na středním plamenu a po pár minutách zakomponujte do směsi i kukuřičný škrob rozpuštěný v 50 mililitrech vody. Výslednou hmotu naneste na chlazený sušenkový korpus a pokračujte smetanovým krémem.
Příprava smetanového krému, kompletace dortu a jeho tuhnutí v lednici
A v poslední fázi si připravte smetanový krém. V hlubší míse si vyšlehejte mascarpone spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Také přidejte zakysanou smetanu a výslednou směs naneste na maliny. Vše završte polevou z hořké čokolády, kterou jste rozpustili v horké smetaně. Dort dejte do lednice na několik hodin tuhnout.
Servírování nepečeného malinového dortu
Řádně ztuhlý nepečený dort vyjměte z lednice a nakrájejte na menší porce. Podávejte například s šálkem espressa, s cappuccinem anebo s teplým čajem. Přejeme vám dobrou chuť.