Arašídové kostky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Připravte si elegantní dezert, který se bude skvěle vyjímat na talířku s šálkem voňavé kávy. Arašídové kostky skvěle kombinují křupavost s jemností čokolády.
Základ
Poleva
Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny. Přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také kakao.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Na pánvi pražte arašídy 10 minut, poté je nasekejte a vmíchejte do těsta. To rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a vytvořte v něm drobné řezy ve tvaru mřížky.
Arašídové kostky následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Upečený dezert nechte vychladnout a obalte ho v hořké čokoládě, smíchané s olejem. Po zaschnutí čokolády můžete pochoutku servírovat.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte jednoduše ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut. Díky oleji se bude čokoládová poleva krásně lesknout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Magische Desserts