Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Arašídové kostky s čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Arašídové kostky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Připravte si elegantní dezert, který se bude skvěle vyjímat na talířku s šálkem voňavé kávy. Arašídové kostky skvěle kombinují křupavost s jemností čokolády.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny. Přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také kakao. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Na pánvi pražte arašídy 10 minut, poté je nasekejte a vmíchejte do těsta. To rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a vytvořte v něm drobné řezy ve tvaru mřížky.

3. KROK

Arašídové kostky následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Upečený dezert nechte vychladnout a obalte ho v hořké čokoládě, smíchané s olejem. Po zaschnutí čokolády můžete pochoutku servírovat.

4. KROK

Poznámka: Čokoládu rozpustíte jednoduše ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut. Díky oleji se bude čokoládová poleva krásně lesknout.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Magische Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů