Vaječná roláda s cuketou, mletým masem a sýrem - postup přípravy
Chystá se k vám rodina na návštěvu a stále nevíte, jakým pokrmem hosty potěšit? Vyzkoušejte tedy skvostnou vaječnou roládu s cuketami, mletým masem a sýrem. Takovou šťavnatou chuťovku nikdo neodmítne.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete, očistíte a naplátkujete cukety. Ty v míse prosolte a nechte pustit šťávu. Poté osušenou zeleninu vyskládejte na plech s pečícím papírem. Kolečka by měla zcela pokrýt dno plechu.
Nyní si k ruce vezměte misku a v ní mixérem vyšlehejte vejce do pěny spolu s muškátovým oříškem, mletým černým pepřem a solí. Vaječnou směs následně nalijte na cukety v pekáčku a dejte péct do předehřáté trouby na cca 15 minut při teplotě 180 až 200 °C.
Příprava masové náplně a kompletace rolády
Dále si na troše rozpáleného olivového oleje orestujte dozlatova jemně nasekanou cibuli, také přidejte po chvíli mleté hovězí maso, ochuťte jej rozmarýnem, kečupem, lisovaným česnekem, zakápněte rajským protlakem, osolte dle potřeby a směs odstavte.
Nakonec roládu zkompletujte. Na vaječný plát s cuketou naneste nahrubo strouhaný sýr, poklaďte masovou náplň a pečlivě zarolujte.
Servírování vaječné rolády
Vaječnou roládu s mletým masem, cuketami a sýrem servírujte ideálně teplou nebo vlažnou. Hodit se k ní bude bezesporu čerstvé pečivo typu bagetka nebo bílý chléb. Přejeme vám dobrou chuť.