Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Aspik z kuřecího masa a zeleniny

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 47 minut

Aspik z kuřecího masa a zeleniny - postup přípravy

Ať už čekáte hosty nebo chcete udělat něco výjimečného pro svou rodinu, s aspikem z kuřecího masa nešlápnete vedle. Je plný rozmanitých ingrediencí a vypadá luxusně.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Vývar

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí paličky vložte do hrnce, zalijte je studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené a přiveďte je k varu. Poté maso slijte, vraťte do hrnce a vařte ho 2–3 minuty. 

2. KROK

Po této době k masu přidejte oloupanou mrkev, cibuli, sůl, kuličky pepře i nového koření a bobkový list. Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 40 minut. 

3. KROK

Maso následně z vývaru vyjměte a nechte ho volně chladnout. Vývar sceďte a odeberte z něj 100 ml, do kterých vmíchejte želatinu, kterou nechte pár minut bobtnat. 

4. KROK

Maso oberte z kostí a natrhejte ho. Uvařenou mrkev nakrájejte na kostičky a vařená křepelčí vejce na poloviny. 

Poznámka: Vejce vařte 2–3 minuty. 

5. KROK

Z granátového jablka vydlabejte semena a začněte s vrstvením pokrmu. Připravte si 4 servírovací sklenice, jejichž dno pokryjte trochou mrkve. 

6. KROK

Další vrstvu vytvořte z vajec, petrželky, kukuřice, semen granátového jablka, hrášku a masa. Na vrstvu masa položte další vrstvy zeleniny, vajec a ovoce.

7. KROK

Ztuhlou želatinu rozpusťte ve vodní lázni, vmíchejte ji do 600 ml vývaru a tekutinou zalijte obsah ve sklenicích. Ty vložte do lednice, kde nechte pokrm zcela ztuhnout. 

8. KROK

Tip: Aspik z kuřecího masa ze sklenic vyklopte a podávejte ho jako předkrm nebo slaný dezert. Způsob vrstvení můžete změnit dle vlastního vkusu.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Oblíbené recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů