Aspik z kuřecího masa a zeleniny - postup přípravy
Ať už čekáte hosty nebo chcete udělat něco výjimečného pro svou rodinu, s aspikem z kuřecího masa nešlápnete vedle. Je plný rozmanitých ingrediencí a vypadá luxusně.
Vývar
Ostatní ingredience
Kuřecí paličky vložte do hrnce, zalijte je studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené a přiveďte je k varu. Poté maso slijte, vraťte do hrnce a vařte ho 2–3 minuty.
Po této době k masu přidejte oloupanou mrkev, cibuli, sůl, kuličky pepře i nového koření a bobkový list. Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 40 minut.
Maso následně z vývaru vyjměte a nechte ho volně chladnout. Vývar sceďte a odeberte z něj 100 ml, do kterých vmíchejte želatinu, kterou nechte pár minut bobtnat.
Maso oberte z kostí a natrhejte ho. Uvařenou mrkev nakrájejte na kostičky a vařená křepelčí vejce na poloviny.
Poznámka: Vejce vařte 2–3 minuty.
Z granátového jablka vydlabejte semena a začněte s vrstvením pokrmu. Připravte si 4 servírovací sklenice, jejichž dno pokryjte trochou mrkve.
Další vrstvu vytvořte z vajec, petrželky, kukuřice, semen granátového jablka, hrášku a masa. Na vrstvu masa položte další vrstvy zeleniny, vajec a ovoce.
Ztuhlou želatinu rozpusťte ve vodní lázni, vmíchejte ji do 600 ml vývaru a tekutinou zalijte obsah ve sklenicích. Ty vložte do lednice, kde nechte pokrm zcela ztuhnout.
Tip: Aspik z kuřecího masa ze sklenic vyklopte a podávejte ho jako předkrm nebo slaný dezert. Způsob vrstvení můžete změnit dle vlastního vkusu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Oblíbené recepty