Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý borůvkový koláč

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rychlý borůvkový koláč - postup přípravy

Zabavte třeba i své potomky a upečte společně k nedělnímu čaji anebo ke kávě skvostný borůvkový koláč. Je na přípravu velice snadný. Hotový jej budete mít už za pár minut. Svou vůní vás tak naláká, že nestihne ani vychladnout a doslova zmizí z plechu.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si v míse vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté vlijte do směsi i bílý jogurt, vsypte prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké polotekuté těsto.




Kompletace dezertu a jeho pečení v troubě

Nyní si k ruce vezměte kulatou formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a ten ještě řádně pomažte měkkým máslem. Na dno následně rozprostřete čerstvé omyté borůvky a na ovoce naneste připravené těsto.

Takto dejte moučník péct do předehřáté trouby na cca 45 minut při teplotě 170 °C.


Servírování borůvkového koláče

Upečený borůvkový koláč vyjměte z trouby a vyklopte z formy na talíř tak, aby borůvky byly na povrchu. Dezert posypte moučkovým cukrem dle libosti a po zchladnutí podávejte.

Ke koláči se bude hodit kopeček šlehačky či sladkého tvarohu. Doplnit porci můžete o šálek čaje, kávy anebo horké čokolády. Přejeme dobrou chuť.

Různé variace ovocného koláče

Pokud zrovna nemáte po ruce borůvky, můžete použít k přípravě koláče i jiné oblíbené ovoce. Hodit se budou třeba jahody, vypeckované třešně, višně, maliny, rybíz anebo meruňky a broskve. Těsto je pak možné připravit i v kakaové, ořechové či kokosové variaci. Je to tedy jen na vaší fantazii a chutích.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů