Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát s červenou řepou, kysaným zelím a hráškem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Salát s červenou řepou, kysaným zelím a hráškem - postup přípravy

Chutné a zdravé občerstvení vhodné i do chladného počasí vám dodá spoustu vitaminů a minerálů, které potřebujete ke zvládnutí náporů virů chřipky a rýmy. Kromě toho je tento salát také levný, snadný a velice chutný. Připravit si ho tak mohou úplně všichni bez ohledu na předchozí kulinářské zkušenosti.

Ingredience pro:
1 porce

Salát

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na silné plátky. Ty rozkrájejte na kostičky a vsypte je do pánve. Zakápněte řepu trochou oleje a promíchejte. Oloupejte také mrkev a brambory, obojí nakrájejte na kostky a přihoďte do pánve k řepě. Zalijte zeleninu asi šesti lžícemi vody, přiklopte pokličkou a nechte dusit na mírném ohni po dobu 5 minut.

2. KROK

Do misky nalijte 3 lžíce rostlinného oleje, přidejte jednu lžíci citronové šťávy, dochuťte hořčicí, cukrem, solí a pepřem a všechny ingredience dobře zamíchejte vidličkou či lžící, abyste získali jednolitou směs.

3. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Zelí slijte z nálevu a nechte ho okapat. Obojí vsypte do salátové mísy spolu s restovanou zeleninou a okapaným hráškem z konzervy. Vše zakapejte připravenou zálivkou, důkladně promíchejte a podávejte.

4. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů