Kuřecí křidélka na pivu - postup přípravy
Pokud chcete pro svou rodinu připravit rychlý a chutný oběd či večeři, určitě musíte vyzkoušet šťavnatá kuřecí křidýlka. Ta se připravují v této variaci na světlém pivu, proto mají nezaměnitelnou chuť. Vyzkoušejte je, budete unesení! Postup je velmi jednoduchý.
Ingredience
Začněte tím, že si čerstvá kuřecí křídla překrojíte na půl. Poté jednotlivé kusy masa přemístěte do velké mísy, přelijte vodou, přisypte jedlou sodu a důkladně promíchejte. Nakonec tekutinu sceďte, kuřecí maso osušte papírovými utěrkami a vložte do pánve s rozpáleným slunečnicovým olejem.
Fáze smažení a vaření na pivu
Křídla z kuřete opékejte dozlatova z obou stran a po nějaké době posypte solí a mletou paprikou (množství dle preferencí). Pečlivě promíchejte a smažte na středním plamenu asi 10 až 15 minut.
Poté maso přelijte světlý pšeničným pivem a nechte probublávat a vypařovat zhruba 20 minut. Tekutina se se měla zcela zredukovat, zbyde vám jen trochu sosu.
Servírování šťavnatých kuřecích křidýlek na pivu
Hotová kuřecí křidýlka vyjměte z pánve na talíř a podávejte třeba s čerstvým kváskovým chlebem, s hořčicí či nakládanou zeleninou. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé variace marinád na kuřecí křídla
Pokud vás výše uvedený recept na pivní kuřecí křídla nezaujal, můžete připravit i jinou variaci. Skvěle budou chutnat třeba v marinádě ze sladkého kečupu, sójové omáčky, oleje a lisovaného česneku. Někteří kuchaři do omáček k marinování používají i přírodní med, který dokonale zkaramelizuje a vytvoří křupavou kůrku na povrchu masa.