Smažené kefírové šišky plněné sýrem - postup přípravy
Šišky plněné sýrem poslouží jako bezmasý hlavní chod s přílohou, rychlá svačinka i doplněk k masu. Jsou křehké, vláčné, jednoduché na přípravu a hotové za pár minut.
Těsto
Náplň
Na smažení
Kefír smíchejte se solí, cukrem, olejem a vejcem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které zakryjte a nechte 10 minut odpočívat. Mezitím připravte náplň smícháním nahrubo nastrouhaného sýra s vejci.
Těsto rozdělte na 5 stejných kousků, z kterých vytvořte bochánky. Z každého bochánku vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, který rozdělte na 4 trojúhelníky.
Tip: Těsto, s kterým momentálně nepracujete, přikryjte sáčkem, potravinovou fólií nebo čistou utěrkou. Díky tomu nebude vysychat.
Širší stranu každého trojúhelníku pokryjte trochou náplně, kterou do těsta zabalte. Postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Šišky plněné sýrem následně smažte v rozpáleném oleji 4–6 minut, ze všech stran.
Tip: Doba smažení je závislá na vlastnostech vašeho sporáku. Usmažený pokrm by měl být upečený do zlatohněda. Aby šišky nebyly příliš mastné, odkládejte je na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT