Zdravá pizza s cuketovým korpusem a minimem kalorií - postup přípravy
I pizza může být zdravá. Pokud držíte dietu či dbáte na zdravou výživu, ale myšlenky na pizzu vám stále nedají spát a kazí vám vaše snažení, nemusíte se už dále omezovat. Stačí si doma připravit dobrotu z cuketového těsta ozdobenou přesně tak, jak máte rádi. Vaše chutě budou ukojeny a dieta zachráněna. :-)
Ingredience
Cuketu oloupejte, rozkrojte na poloviny a vydlabejte vodnatý vnitřek. Zachovejte jen tuhou dužninu, kterou nastrouhejte na hrubém struhadle do misky, posolte, počkejte asi 10 minut, než pustí šťávu a tu důkladně vymačkejte přes sítko či vyždímejte v bavlněné utěrce.
Vymačkanou cuketu vložte do misky, přidejte k ní tři vajíčka, okořeňte bazalkou a podle chuti osolte.
Přidejte také prášek do pečiva, jemně nasekaný kopr a zaprašte hladkou moukou a vše důkladně promíchejte do hladkého a jednolitého těsta.
Zapněte troubu, aby se předehřála na 180 °C.
Kulatou dortovou formu vymažte rostlinným olejem a vysypejte strouhankou. Vtlačte do ní hotovou cuketovou směs, kterou prsty dobře upěchujte na dno.
Povrch pizzy poklaďte plátky slaniny a krájenými žampiony. Umyjte rajčata a osušte je papírovými utěrkami. Nakrájejte je na tenčí kulaté plátky, které vyskládejte na cuketové těsto. Vše zasypejte sušeným oreganem a strouhaným sýrem a připravenou pizzu vložte do vyhřáté trouby péct asi 20 minut dozlatova.
Hotovou dobrotu nechte trochu zchladnout (zelenina umí být velmi horká), přemístěte ji z formy na talíř, rozkrájejte na trojúhelníčky a vychutnejte si lahodnou a zdravou večeři.