Těstovinový salát se šunkou, sýrem a zeleninou - postup přípravy
Nemáte v létě chuť na teplé pokrmy? Pak si připravte osvěžující těstovinový salát se šunkou, sýrem a zeleninou. Dokonale vás zasytí, ovšem nezatíží nijak váš žaludek. Chutnat bude jak dospělým, tak i dětem. Hodit se bude především k lehkému obědu.
Ingredience
Nejprve si dejte vařit do mírně solené vody preferované těstoviny. Měly by být al dente. Pak si oloupejte mrkve, pokrájejte je na kostičky a taktéž dejte vařit do měkka.
Mezitím si pokrájejte na kostičky šunku, tvrdý sýr, kyselé okurky, marinovanou papriku a všechny tyto suroviny vložte do velké mísy.
Dokončování těstovinového salátu a jeho konzumace
K výše zmíněným pokrájeným surovinám následně přidejte vařené a okapané těstoviny, vařenou mrkev a vše zakápněte bílým jogurtem i majonézou. Dle potřeby dochuťte solí a mletým pepřem.
Salát promíchejte vařečkou a dejte chladit do lednice alespoň na dvě hodiny. Podávejte buď samotný anebo s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace těstovinového salátu
Do těstovinového salátu můžete zakomponovat i konzervovanou kukuřici, hrášek, salátovou okurku, rajčata anebo třeba restovanou červenou cibuli či šalotku. Kromě tvrdého sýra se bude hodit i mozzarella, feta, niva a podobně. Na marinádu lze použít rovněž zakysanou smetanu, olivový olej, citronovou šťávu a různé druhy čerstvých bylinek (petržel, koriandr, libeček, pažitka atd.).