Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pesto z křenových listů a jarní cibulky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Pesto z křenových listů a jarní cibulky - postup přípravy

Těstoviny, maso i pečivo můžete obohatit jedinečným pestem z křenových listů. Má výraznou chuť, jemnou strukturu a připravíte ho rychle, snadno a levně.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Křenové listy důkladně omyjte a zbavte je střední žilky. Každou omytou jarní cibulku rozkrojte na polovinu a obě ingredience rozemelte v mlýnku na maso. 

2. KROK

Do vzniklé směsi vmíchejte citronovou šťávu s cukrem, solí, pepřem, trochou oleje a ingredience rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Tip: Do pesta můžete přidat ještě kopr nebo bazalku.

3. KROK

Pesto z křenových listů vložte do sterilizovaných sklenic, které skladujte v lednici. 

Tip: Pochoutku můžete servírovat s pečivem, přidat ho do těstovin nebo k masu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů