Pesto z křenových listů a jarní cibulky - postup přípravy
Těstoviny, maso i pečivo můžete obohatit jedinečným pestem z křenových listů. Má výraznou chuť, jemnou strukturu a připravíte ho rychle, snadno a levně.
Ingredience
Křenové listy důkladně omyjte a zbavte je střední žilky. Každou omytou jarní cibulku rozkrojte na polovinu a obě ingredience rozemelte v mlýnku na maso.
Do vzniklé směsi vmíchejte citronovou šťávu s cukrem, solí, pepřem, trochou oleje a ingredience rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Tip: Do pesta můžete přidat ještě kopr nebo bazalku.
Pesto z křenových listů vložte do sterilizovaných sklenic, které skladujte v lednici.
Tip: Pochoutku můžete servírovat s pečivem, přidat ho do těstovin nebo k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Мариной Ломака