Kakaový piškot s mascarpone a čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud milujete piškotové dezerty, jedním se nyní můžete inspirovat. Ten kakaový s mascarpone náplní a čokoládovou polevou si zamilujete už po prvním soustu! Je velmi delikátní a potěší celou vaší rodinu!
Těsto
Smetanová náplň
Sirup a poleva
Nejprve se pusťte do přípravy těsta na korpus, tj. vyšlehejte si v míse vejce spolu s cukrem do pěny. Pak přidejte i slunečnicový olej, mléko, kakaový prášek, kypřící prášek do pečiva, kukuřičný škrob a také polohrubou mouku.
Ze všech ingrediencí vypracujte hladké a polotekuté těsto. To vlijte do plechu s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.
Příprava krémové náplně, výroba polevy a kompletace zákusku
Dále si vyšlehejte do tuhého sněhu smetanu a také k ní přidejte mascarpone spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Nakonec ještě vyrobte polevu z hořké i mléčné čokolády, kterou jste přelili horkou smetanou a rozpuštěným máslem.
Nyní kompletujte zákusek. Upečený korpus vyjměte z trouby a po mírném zchladnutí přepulte podélně, abyste získali dva pláty. Oba pokapejte mléčným sirupem (svařené mléko + cukr) a pomažte smetanovým krémem. Vrchní díl přiklopte, povrch přelijte čokoládovou polevou a máte hotovo.
Tuhnutí zákusku v lednici a jeho servírování
Zkompletovaný kakaový zákusek vložte na několik hodin do lednice, kde řádně ztuhne a vychladí se. Pak servírujte pokrájené třeba s šálkem kávy. Přejeme vám dobrou chuť.