Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový piškot s mascarpone a čokoládovou polevou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kakaový piškot s mascarpone a čokoládovou polevou - postup přípravy

Pokud milujete piškotové dezerty, jedním se nyní můžete inspirovat. Ten kakaový s mascarpone náplní a čokoládovou polevou si zamilujete už po prvním soustu! Je velmi delikátní a potěší celou vaší rodinu!

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Smetanová náplň

Sirup a poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve se pusťte do přípravy těsta na korpus, tj. vyšlehejte si v míse vejce spolu s cukrem do pěny. Pak přidejte i slunečnicový olej, mléko, kakaový prášek, kypřící prášek do pečiva, kukuřičný škrob a také polohrubou mouku.




Ze všech ingrediencí vypracujte hladké a polotekuté těsto. To vlijte do plechu s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.

Příprava krémové náplně, výroba polevy a kompletace zákusku

Dále si vyšlehejte do tuhého sněhu smetanu a také k ní přidejte mascarpone spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Nakonec ještě vyrobte polevu z hořké i mléčné čokolády, kterou jste přelili horkou smetanou a rozpuštěným máslem.


Nyní kompletujte zákusek. Upečený korpus vyjměte z trouby a po mírném zchladnutí přepulte podélně, abyste získali dva pláty. Oba pokapejte mléčným sirupem (svařené mléko + cukr) a pomažte smetanovým krémem. Vrchní díl přiklopte, povrch přelijte čokoládovou polevou a máte hotovo.

Tuhnutí zákusku v lednici a jeho servírování

Zkompletovaný kakaový zákusek vložte na několik hodin do lednice, kde řádně ztuhne a vychladí se. Pak servírujte pokrájené třeba s šálkem kávy. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů