Zapečené chlebíčky s pestrou pomazánkou - postup přípravy
Pokud se k vám chystá návštěva a chcete ji potěšit něčím mimořádným k pivu a vínu, vsaďte na zapečené chlebíčky s delikátní pomazánkou z uzené šunky, sýra a zeleniny! Hosté se budou jen oblizovat, samozřejmě spolu s vámi.
Ingredience
Začněte tím, že si důkladně omyjete rajče a pokrájíte ho na menší kostičky. Poté jej vložte do mísy a promíchejte s kostičkami očištěné a omyté papriky.
Také přidejte nahrubo nastrouhanou uzenou šunku (lze i pokrájet),nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, nasekané čerstvé bylinky (ideálně kopr) a vše zakápněte majonézou. Promíchanou směs vrstvěte na plátky vybraného pečiva po lžících a dobře rozprostřete.
Fáze pečení chlebíčků a jejich konzumace
Namazané chlebíčky následně vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte zapékat do předehřáté trouby na 10 až 15 minut při teplotě 180 °C. Podávejte hostům teplé anebo i vlažné.
Hodit se bude k této lahůdce i jakýkoliv oblíbený dip. K zapíjení je vhodné suché bílé víno či řádně vychlazené pivo. Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Pokud budete chtít svou pomazánku k zapékání vylepšit, můžete do ní začlenit i menší šalotku jemně pokrájenou anebo obyčejnou žlutou a červenou cibuli. Milovníci pikantnějších chutí zase ocení chilli papričku anebo čerstvý a prolisovaný česnekový stroužek. Místo zeleniny je pak možné použít i vařená vajíčka. Hodit se budou i sušená rajčata, vypeckované olivy, kapary a podobně.