Rychlý dort s nádechem vanilky - postup přípravy
Ne každý dort je složitý na přípravu a čas. Populární jsou v poslední době snadné, ale chutné dezerty. Tento, s příjemným nádechem vanilky, zaujme jak svou snadnou přípravou, tak i tím, že si na něm pochutná úplně každý. Navíc s ním oslníte klidně i nečekanou návštěvu, která je doslova za dveřmi.
Ingredience
Začíná se těstem. Do něho jako první zamíří vejce, které následuje cukr. Přidá se také špetka soli a vanilka, popřípadě vanilkový cukr. Tato směs se následně ruční metličkou důkladně rozmíchá v jednotnou hmotu, která se stane základem dortového těsta.
Poté se do ní mohou přidávat další ingredience. A to olej, který se vmíchá do konzistence, a dále také mléko, se kterým se následně udělá ta samá věc. Následuje zcela nezbytná mouka, ideálně prosátá. Tu lze už předem smíchat s práškem do pečiva, který také nesmí chybět.
Ze všech ingrediencí vznikne hutné, ale stále poměrně tekuté těsto. To se následně rozdělí na dvě části. Jedna zůstane v původní podobě a do druhé se přidá kakao. To se důkladně rozmíchá a tím přípravné práce spojené s chystáním těsta končí.
Obě těsta se následně nalijí buď do bábovkové formy, nebo klasické kulaté formy, kdy do jejího středu vložíte sklenici, která pomůže v oddělení jednotlivých složek. Cílem je vytvořit dvoubarevný dort. Takto nachystané těsto ve formě už se jenom vloží do trouby. Ta by měla být rozehřátá na 180 stupňů. Doba pečení je 40 minut.
Po upečení už přicházejí na řadu klasické úkony. A to vyjmutí, následně chladnutí, a když je teplota přijatelná, je možné zajímavý a rychlý dvoubarevný dort nakrájet. Pro ozdobu se posype moučkovým cukrem a může se servírovat.