Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený piškotový dezert se 2 druhy krému

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 260 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nepečený piškotový dezert se 2 druhy krému - postup přípravy

Jestliže má vaše blízká osoba významný den a vy nevíte, čím byste ji mohli překvapit, rozhodně vsaďte na tento nepečený dezert. Jeho příprava je snadná a výsledek vypadá jako od cukráře.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do misky nalijte 200 ml plnotučného mléka a některé piškoty nakrájejte na třetiny. Formu, ve které budete dezert tvořit, vyložte potravinářskou fólií. Třetinové piškoty namáčejte v mléce a následně je dejte dolů do formy. Poté okolo nich vyskládejte na výšku nenakrájené piškoty namočené do mléka. Do hrnce nalijte litr plnotučného mléka.

2. KROK

Přidejte do něj vanilkový pudink, kukuřičný škrob a směs důkladně promíchejte metličkou. Poté do ní přidejte i cukr krystal. Po dalším promíchání dejte hrnec na sporák a za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Rozdělte ji na dvě poloviny, do jedné ještě za tepla přimíchejte bílou čokoládu nalámanou na kousky. Do druhé přimíchejte hořkou čokoládu nalámanou na kousky.

3. KROK

Pudink s bílou čokoládou nalijte na dno formy, na něj nalijte pudink s hořkou čokoládou a navrch naskládejte zbylé cukrářské piškoty namočené v mléce. Zabalte celý dezert do potravinářské fólie a dejte ho na čtyři hodiny do lednice. Poté ho vybalte, dozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou a můžete ho podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů