Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinková buchta s ovocem a čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Pudinková buchta s ovocem a čokoládou - postup přípravy

I když je tato vzdušná a lehká pudinková buchta vcelku letní záležitost, není nejmenší důvod, proč ji nepřipravit, kdykoliv se vám zlíbí. Koneckonců, ovoce je k dostání v průběhu celého roku, proto vám nic nebrání inspirovat se tímto receptem od paní Jany Šulcové.

Ingredience pro:
1 porce

Na pudinkovou náplň

Na těsto

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Ze všeho nejdříve uvařte pudinkovou náplň. Jahodový pudink rozmíchejte s cukrem v troše mléka dohladka. Zbylé mléko nalijte do hrnce a na sporáku jej přiveďte k varu. Jakmile začne bublat, vlijte do něj rozmíchanou směs a za stálého míchání vařte pudink do zhoustnutí. Poté jej odstavte ze sporáku a nechte ho vychladnout.

2. KROK

Zatímco pudink chladne, připravte si těsto. Do misky rozbijte dvě vejce, přidejte k nim obyčejný a vanilkový cukr, přilijte rostlinný olej a mléko a vše vyšlehejte dohladka. V jiné misce důkladně promíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a tuto směs krátce vmíchejte do směsi vlhkých surovin.

3. KROK

Výsledné těsto vlijte do plechu a stěrkou ho urovnejte do roviny. Na hladinu těsta rozprostřete zchladlý pudink (mírně teplý nevadí, nesmí být ale horký) a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct asi 45 minut.

4. KROK

Po dopečení nechte buchtu úplně vychladnout. Poté vyšlehejte 3 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a tuto směs rozprostřete na pudinkovou vrstvu zchladlého koláče. Navrch položte plátky jahod nebo jiné oblíbené ovoce a zasypejte je strouhanou čokoládou. Hotový dezert nakrájejte na porce a s velikou chutí a šálkem dobrého čaje nebo kávy podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů