Pudinková buchta s ovocem a čokoládou - postup přípravy
I když je tato vzdušná a lehká pudinková buchta vcelku letní záležitost, není nejmenší důvod, proč ji nepřipravit, kdykoliv se vám zlíbí. Koneckonců, ovoce je k dostání v průběhu celého roku, proto vám nic nebrání inspirovat se tímto receptem od paní Jany Šulcové.Ze všeho nejdříve uvařte pudinkovou náplň. Jahodový pudink rozmíchejte s cukrem v troše mléka dohladka. Zbylé mléko nalijte do hrnce a na sporáku jej přiveďte k varu. Jakmile začne bublat, vlijte do něj rozmíchanou směs a za stálého míchání vařte pudink do zhoustnutí. Poté jej odstavte ze sporáku a nechte ho vychladnout.
Zatímco pudink chladne, připravte si těsto. Do misky rozbijte dvě vejce, přidejte k nim obyčejný a vanilkový cukr, přilijte rostlinný olej a mléko a vše vyšlehejte dohladka. V jiné misce důkladně promíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a tuto směs krátce vmíchejte do směsi vlhkých surovin.
Výsledné těsto vlijte do plechu a stěrkou ho urovnejte do roviny. Na hladinu těsta rozprostřete zchladlý pudink (mírně teplý nevadí, nesmí být ale horký) a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct asi 45 minut.

Po dopečení nechte buchtu úplně vychladnout. Poté vyšlehejte 3 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a tuto směs rozprostřete na pudinkovou vrstvu zchladlého koláče. Navrch položte plátky jahod nebo jiné oblíbené ovoce a zasypejte je strouhanou čokoládou. Hotový dezert nakrájejte na porce a s velikou chutí a šálkem dobrého čaje nebo kávy podávejte.
