Pravý italský recept na poctivou domácí zmrzlinu - postup přípravy
V létě není téměř nic lepšího, než se ochladit a osvěžit pomocí něčeho vskutku lahodného. Na mysli máme především zmrzlinu, která je nedílnou součástí teplých letních dní. Využijte volný čas trošku kreativně a připravte si svou vlastní zmrzlinu podle pravého italského receptu. Nezabere to více než pár minut a potřebovat budete pouze tři základní suroviny.
Ingredience
Pokud máte připravené vše potřebné, můžete se pustit do prvního kroku. Tím je výběr menší, nebo středně velké mísy, ve které si pro začátek smícháte cukr s vaječnými žloutky. Tyto ingredience pak společně vyšlehejte do hladké husté pěny a poté přidejte požadované množství mléka. Celou směs pak umístěte na sporák a na mírném ohni několik minut povařte, dokud řádně nezhoustne.
Pravý moment, kdy je potřeba hrnec sejmout ze sporáku, poznáte podle toho, že se na vrchní části směsi vytvoří hustá pěna. Tehdy odstraňte hrnec z ohně a umístěte jej do větší misky se studenou vodou. V té poté celou směs až do vychladnutí šlehejte ručním šlehačem. Až se objem pěny začne zvětšovat, přerušte šlehání a nechte vzniklou směs zcela zchladnout.
Poté ji nalijte do misky a umístěte asi na hodinu a půl do mrazáku. Za tu dobu by pěna měla začít tuhnout. Znovu ji tedy celou řádně prošlehejte mixérem a poté opětovně umístěte do mrazáku. Tam ji tentokrát nechte až do úplného ztuhnutí.
Nakonec stačí pouze vytáhnout z mrazničky, naporcovat a můžete podávat. Její chuť by měla být jemná a konzistence nadýchaná. Před servírováním můžete zmrzlinu pokapat topikem podle vlastního výběru nebo ozdobit sušeným, mraženým, ale i čerstvým ovocem, oříšky, karamelem, nebo čímkoliv, na co máte zrovna chuť.