Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské máslové sušenky s jablky a pomerančovou kůrou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Italské máslové sušenky s jablky a pomerančovou kůrou - postup přípravy

Toužíte po sladké dobrotě či potřebujete pohostit kamarádky či nečekanou návštěvu? Máme pro vás rychlý recept na lahodné a voňavé čajové sušenky z máslového těsta podle italského receptu, které jsou v cukuletu hotové a přísady na ně máte pravděpodobně neustále doma ve spíži.

Ingredience pro:
25 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do hluboké mísy vyklepněte dvě vajíčka a elektrickým šlehačem je rozšlehejte do jemné, bělavé pěny. Během šlehání přidejte ve dvou fázích cukr a také vanilkový cukr. Když směs začne houstnout, přidejte částečně rozpuštěné máslo a dále šlehejte, dokud nezískáte hustou a krémovou kompozici.

2. KROK

Ke hmotě v míse za nepřetržitého šlehání prosejte v několika fázích hladkou mouku, kterou pokaždé důkladně zapracujte do směsi. Po první dávce mouky pak přidejte také dvě čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva. Po druhém dílu přidané mouky vyměňte šlehač za lžíci či vařečku, neboť směs začne silně houstnout. Když zapracujete celé odměřené množství mouky, získáte husté a lepkavé těsto. Do něho nakonec vmíchejte kousky kandované pomerančové kůry.

3. KROK

Oloupejte slupku ze dvou jablek, rozkrojte je na čtvrtiny a vyjměte z nich jadřince. Čistou dužninu pak rozkrájejte na malé a tenké kousky, které vsypte do těsta a dobře je do něj zamíchejte. Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Lžící odebírejte kousky těsta s jablky a vyhazujte je na plech v mírných rozestupech a pokaždé je vytvarujte do podoby kulaté hrudky. Pokud chcete, prsty je ještě dotvarujte, vložte je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte je asi 20 až 30 minut dozlatova.

4. KROK

Hotové sušenky vyjměte z trouby, nechte je trochu zchladnout a přes sítko jejich povrch zasypejte moučkovým cukrem. Podávejte s chutí spolu s voňavým čajem nebo kávou. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů