3 pomazánky na silvestrovské jednohubky - postup přípravy
Pokud se stále nemůžete rozhodnout, jaké občerstvení připravíte na silvestrovskou oslavu, vsaďte na zaručenou klasiku. Vyzkoušet můžete následující 3 snadné pomazánky na jednohubky podle receptu z kanály Recepty bez brepty.
Škvarková pomazánka
Celerová pomazánka
Sardinková pomazánka
Škvarková pomazánka
1. V mlýnku na maso rozemelte nakládané okurky, nakládanou papriku a škvarky. Poté je přendejte do mísy. Cibuli a vejce natvrdo nakrájejte na kostičky.
2. Vše přendejte do mísy, přidejte nastrouhaný česnek a hořčici. Směs dochuťte solí, mletým pepřem a pečlivě vše promíchejte. Pomazánku vložte do lednice a nechte ji uležet do druhého dne.
Celerová pomazánka
1. Na jemném struhadle nastrouhejte očištěnou mrkev a celer. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr na hrubém struhadle.
2. Poté přidejte majonézu, kari koření a sůl. Vše velmi pečlivě promíchejte a pomazánku můžete ihned servírovat.
Sardinková pomazánka
1. Cibuli spolu s nakládanou okurkou nakrájejte na malé kostičky a přendejte je do mísy. Sardinky zbavte oleje, přidejte je k cibule a vše společně rozmačkejte vidličkou.
2. Do směsi přidejte mletý černý pepř, šťávu z půlky citrónu, řecký jogurt a pomazánkové máslo. Pomazánku dochuťte solí a vše pečlivě promíchejte. Poté ji můžete ihned podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty